Nr 361 - De toren der symboliek -Aardewerk- Doorsnee 19 cm, 60 cm hoog - 2015

Levensboomvaas

Levensboom vaas - verkocht

Nr 444 - Aardewerk - 45 x 26,5 x 13 cm

 

Op de vaas staat een grafiek van de levensboom. De symboliek van de boom staat voor kennis, wijsheid en inspiratie. De boom is stabiel door de wortels die in de grond staan. De boom weerstaat storm en regen. De boom is goed geaard.

Deze reactie kreeg ik van een klant die een levensboomvaas, een set geluksvogels en een geluksvogelfamilie op sokkel heeft gekocht: “Nogmaals veel dank voor je fraaie werk en het enthousiasme waarmee je eraan hebt gewerkt! We zullen in de toekomst zeker nog eens aan je denken bij een gelegenheid!”

Nr 362 - Liefdeslicht - Aardewerk - 2015 - niet te koop

De kus der liefde.
Voor en tijdens de kus gaat er van alles door je heen.
Allemaal hersenspinsels.
Je voelt je warm worden van binnen.
De liefde straalt.

Nr 354 - Carnaval - Aardewerk - 2015

    

Nr 370 - Road with Cypress and Star- 55 cm hoog 24 cm - Maart 2015 - verkocht

 

Nr 371 - Zonnebloem - 31 cm hoog 26 cm - Maart 2015

Van Gogh-jaar 2015: 125 jaar inspiratie

In 2015 herdenken verschillende Europese steden het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh met bijzondere tentoonstellingen en culturele evenementen rond het thema '125 jaar inspiratie'. Vincent van Gogh inspireert wereldwijd mensen tot op de dag van vandaag en ‘leeft’ 125 jaar na zijn dood meer dan ooit. De Stichting Van Gogh Europe, een samenwerkingsverband tussen circa 30 instellingen, eert in het herdenkingsjaar de Nederlandse kunstenaar met een internationaal programma in vier landen. Maar er zijn nog meer initiatieven. Stichting Clay2Day heeft een opdracht uitgegeven met als thema Vincent Van Gogh. Daarvoor heb ik de linker pot: Road with Cypress and star gemaakt.

 

Mijn Inspiratie

Van Gogh heeft een heerlijk kleurgebruik. Als ik zijn kleuren zie voel ik me vrolijker. Kenmerkend zijn geel, blauw en groen. Je ziet bijna geen zwart. Zijn wervelende penseelstreek maken zijn schilderijen levend. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst.

 

Weg met Cypres en ster

Er zijn meerdere versies van dit schilderij. Dit schilderij heeft Van Gogh later geschilderd dan de Sterrennacht. Overeenkomsten zijn de lucht, kleurgebruik en sterren. Van Gogh heeft de Sterrennacht heeft geschilderd en kreeg later last van een depressie, dit valt niet te zien aan zijn kleurgebruik vind ik.

Ik heb op een grafische manier gewerkt en dit gecombineerd met zijn stijl. De achtergrond is geschilderd met felle kleuren en van onderdelen uit zijn oorspronkelijke werk heb ik linosneden gemaakt en dit verwerkt in de klei. Extra heb ik met ijzeroxide gewerkt. Daarmee heb ik extra contrast aan een aantal onderdelen gegeven, de boom, het huis, de boeren, paard en wagen, de sterren en de maan.

Het thema is Van Gogh, maar deze wordt op mijn geheel eigen wijze genterpreteerd.

Het masveld heb ik opengewerkt. Zo wil ik het wuiven van het mas versterken. In de pot beide potten kan een kaars worden gebrand. Dit geeft een extra dimensie aan het werk.

 

Zonnebloemen

De pot met de zonnebloemen heb ik ook in de kleuren van Van Gogh gemaakt. Maar de zonnebloem is geheel een eigen weergave. Deze is niet naar een voorbeeld van een schilderij gemaakt. Zonnebloemen associeer ik met Van Gogh.

 
 

 

Nr 366 - Kubus - Aardewerk - 2015 - verkocht

 

Kunst en geloof hebben veel met elkaar te maken. Van vroeger af aan zijn goden en symbolen verwerkt in kunstobjecten. Al op rotstekeningen is symboliek van geloof terug te vinden. Nu wordt geloof en symboliek nog regelmatig gebruikt in de kunst. In mijn objecten verwerk ik symboliek. Geloof bestaat niet alleen uit de nu bekende religies. Er is meer tussen hemel en aarde. Er is symboliek, en alles is verbonden met elkaar. Ik ken mijn eigen symboliek toe aan mijn objecten, maar het publiek mag zijn eigen symboliek er aan toe kennen.

Zonnekuukske pot - nr 277
20 bij 18 cm - steengoed
April 2014

Vleender pot - nr 278

20 bij 18 cm - steengoed
April 2014

Yin Yang pot - nr 279
20 bij 18 cm  - steengoed
April 2014Kolibriepot - nr 280
Steengoed

 

In de wolken - verkocht

Nr 275

Steengoed

 

Zonnekuukske - verkocht

Nr 276

Steengoed

 

Overbevolking - verkocht

Nr 251

 

Boomhutten genspireerd op de 4 elementen - 2012

Boomhut aarde Nr. 204 - Boomhut water Nr. 205 - Boomhut lucht Nr. 206 - Boomhut vuur Nr. 207

 

verkocht -  9 cm, 15 cm hoog

Serie huisjes Nr. 194 - 2011 - verkocht

 

verkocht -  22 cm, 36 cm hoog

Maison joie de vivre Nr. 190 - verkocht en nr 191 - verkocht- 2011

 

Reactie van de koper van het linker huis hieronder: Hallo Ilse,

Als ik zo je website bekijk, zie ik dat jij het werk van de menselijke zijde bekijkt. Het object waarop meteen mijn oog viel in je Ootmarsum-kraampje, is voor jou deel van een serie grappige huisjes. Het valt me ook op dat je heel subtiel-expressief bent in gezichten vormgeven. Dan is het vast een eye-opener voor je, dat ik het object heel anders zag, al had ik het niet meteen scherp voor de geest. Deze toren is waarlijk een minaret Oezbeekse stijl. Het gaat dan om de 'bouwvorm' en het geglazuurde dak en om de fijne decoratie. Als ik het goed begrijp uit je site, breng je dit soort decoratie aan met linoleum-snede-afdruk (ik ken dat nog wel van school). Dat is sowieso origineel gevonden van je, en in dit geval ook erg speels n strak gelijnd, zo worden het net echte relifs.Ik zei dat ik er al meteen een plek voor wist: tussen een bouwstenen toren en kerk. Daar past het nu dus ook thematisch bij. Mooi is ook de minaret in avondzon-tegenlicht, op de boekenplak. Wellicht een leuke foto voor je om te bewaren omdat de decoratie hier goed zichtbaar is. Zeer bedankt, en gegroet.

verkocht -  9 cm, 36 cm hoog   10 cm, 26 cm hoog

Serie Lucky huisjes Nr. 192 ( - verkocht)- 2011

 

verkocht -  9 cm, 34 cm hoog

Serie huisjes Nr. 193 - 2011 - verkocht

 

 

35 x   20 cm35 x   20 cm35 x   20 cm

Urn met vlinder Nr. 226

 

Wilt u wat kopen en het staat niet op mijn webshop?

U kan me bellen of mailen voor een afspraak.